Українські стартапи, переможці конкурсу Global Impact Challenge Ukraine 2017

платформа з візуальним конструктором

Продовжуємо розповідати про українських молодих винахідників, які приймали участь у конкурсі Global Impact Challenge Ukraine 2017 покликаному допомогти вирішенню глобальних проблем людства у найближчі 10 років, використовуючи експоненціальні технології.

Своє бачення вирішення глобальної проблеми зміни клімату представили десять українських фіналістів в рамках конкурсу, який провів Університет сингулярності (Singularity University) у партнерстві з представництвом SingularityU Kyiv Chapter.

Проект Володимира Бандури EK Service передбачає екологічне виробництво будівельного піноматеріалу, який дозволяє вдома друкувати екодерева та вертикальні ферми з водоростями для очищення повітря.

Такі піноматеріали широко використовуються у вертикальному вирощуванні та утепленні будинків, а їх виробництво вкрай енергозатратне і недоступне економічно нерозвиненим країнам.

Проект Fractal Євгена Лохматова покликаний демократизувати створення рішень в області інтернету речей.  Платформа з візуальним конструктором для створення IoT-рішень дасть можливість користувачам навіть без навичок програмування створювати розумні речі, об'єднувати їх в мережі, створювати iOS/Android/web-додатки для управління пристроями.
Завдяки Fractal кожен зможе оптимізувати та управляти побутовими процесами (вручну або автоматично) і контролювати витрату ресурсів.

Кирило Томляк запропонував своїм проектом KT Energy заохочувати еко-доброзичливі споживчі звички бонусами та знижками.


Програма лояльності (мобільний додаток) може фіксувати щоденний вибір споживача на користь продуктів і сервісів з низьким рівнем емісії, які менше шкодять навколишньому середовищу, і отримувати за це реальні бонуси і знижки. Джерело