Пост-реліз семінару «Створення і розвиток стартапів для випуску інноваційної продукції »

Сьогодні абревіатура стартап (від англійського 'start-up') ні в кого не викликає подиву. Швидше, навпаки, в інформаційному просторі Інтернет все частіше виникають компанії, фірми або проекти, які існують зовсім недавно. А науково-виробничі компанії бачать в стартапах майбутній розвиток інновацій і пропонують навчання і практику в цьому напрямку.

Саме так зробив консорціум «Інноваційонно-технологічна група» організувавши двотижневий семінар (18 — 31 серпень 2017 р) «Створення і розвиток статапів для випуску інноваційної продукції»

Редакції журналу пощастило побувати на одному з днів семінару 31 серпня з тематикою:
«Використання останніх Досягнення науки и техніки вчених НАНУ, УАН, инноваціоно-технологічної группы для створення стартапів».

Порядок денний говорить сама за себе. По-перше, альтернативна енергетика та унікальні розробки вчених по вітрогенераторам малої потужності, по-друге, вперше представлена ​​теоретична модель симбіозу геліоветро модуля, з використанням ефекту приєднаних мас і торнадо, і, по-третє, представлені наукові досягнення можуть мати статус стартапу з перспективою інновацій.

Українська академія наук (УАН) Низар Аль-Ріфаї, тема «Особливості розробки та просування на ринок малої вітроенергетики горизонтальних роторів «типу Оніпко», їх переваги над аналогами».

Інституту телекомунікації і глобального інформаційного простору НАНУ, Володимир Каян, тема «Відновлювана енергетика як протидія катастрофічним змінам клімату Землі (на прикладу вітроенергетики)», презентація вертикального вітрогенератора, з керованими лопатями. Унікальність розробки полягає в тому, що в вертикальному роторі з механічним приводом управління лопатями, при випробуванні в аеродинамічній трубі вдалося отримати коефіцієнт використання енергії потоку — 0,45.

Консорціум «Інноваційонно-технологічна група» Сергій Болтенко, тема «Розробка та просування на ринок нового типу продукції малої вітроенергетики – ВітроГеліоЕлектроСтанцій Баштенного Типу». Дана розробка малої потужності від 2 кВт до 100 кВт буде призначена для:

— насичення водоймів рибних господарств киснем і для боротьби з синьо-зеленими водоростями, (2кВт);

-індивідуальних котеджів і фермерських господарств (5 — 10 кВт.)

Енергетична ефективність розробленого модуля в 2,2-2,5 рази вище, ніж у кращих світових зразків вітро-геліо- електрогенераторів.

Хотілось би підкреслити чудову організацію семінару та його голови в особі генерального директора Олександра Немчина, на якому були представлені вчені, виробничники і молодь. Одночасно з презентаціями доповідей на спеціально відведених майданчиках демонструвалися зразки наукових розробок в дії.