Автономний складаний будинок забезпечується енергією сонця і вітру

автономний домик

Концепт повністю енергонезалежного будиночка sCarabane базується на ідеї, що все необхідне для функціонування побутових систем можна взяти з енергії Сонця. Тому основна функція цього будинку зводиться до обертання навколо своєї осі, щоб вловлювати і переробляти максимум сонячного світла. І не тільки за допомогою батарей.

Житло sCarabane прибуває на місце установки у вигляді контейнера довжиною 7,8 м, після чого розкладається зусиллями однієї людини протягом 30 хвилин. Тут є вітальня, дві спальні, санітарна зона і відкрита веранда з висувним тентом. Вся конструкція розміщується на рухомій основі і самостійно обертається вслід за сонцем, підкоряючись командам датчиків освітлення.

Система збору сонячної енергії sCarabane, мабуть, найпрогресивніша в світі. Параболічне складане дзеркало площею 6 кв.м. фокусує світло на нагрівальних елементах, забезпечуючи всю систему безкоштовною гарячою водою для душу, туалету і кухні. Сонячна панель потужність 500 Вт виробляє електрику для побутових приладів, а «пелюсткова» система напівпрозорих віконець дозволяє регулювати об’єм світла і тепла, які надходять всередину кімнат.

Є тут і висувна щогла вітрогенератора, а також прототип автономної системи збору та очищення дощової води. Автори концепту sCarabane визнають – в повній мірі оцінити якості їхнього дітища вдасться лише в малій частині кліматичних зон Землі. Але тому це і концепт, щоб на його основі створювати реальні рішення. Згідно з розрахунками, повноцінне автономне житло, яке не потребує ніяких додаткових джерел енергії, цілком реальне. Залишилось його побудувати. Джерело

Шановні відвідувачі, дякуємо за можливість спілкування, за інтерес, який ви проявляєте до нашого видання і пропонуємо зробити електронну підписку на журнал "ВІР".  smileyПодробиці на сайті http://vir.uan.ua/