Патент на перший електричний ліфт

Хто може сказати, коли і ким був створений перший безпечний електричний ліфт? Мало хто знає відповідь на це питання. Однак все ті, хто живуть в багатоповерхових будинках щодня користуються ліфтом і просто не задаються таким питанням.

А винахідником першого електричного ліфта є Е.Г.Отіс (США). Природно, Отіс не відразу прийшов до ідеї створення електричного ліфта. Спершу був гвинтовий пасажирський ліфт в Нью-Йорку, потім в готелі `П'ята Авеню`, не кажучи про попередні підйомні апарати.

З плином часу Отіс удосконалював свою розробку, винаходили різні вловлювачі швидкості, гідравлічні ліфти, від яких згодом відмовилися через високу вартість. Далі був винайдений обмежувач швидкості ліфта. У 1861 році все той же Отіс запатентував свій перший електричний ліфт.

З тих пір пройшло більше століття і ліфти Отіс відомі по всьому світу. Вони все також відрізняються високим ступенем безпеки і комфорту і включають крім звичайних ліфтів ескалатори та траволатори, платформи для інвалідів.

Головний редактор

Якщо вам цікаві новітні розробки в науковій та технічній сфері, підпишіться на електронну версію нашого журналу. smileyТам ви знайдете ексклюзивні матеріали, які не були опубліковані на нашому сайті!