Туристи відправляться в космос не раніше квітня 2019 року

туризм в космос

Слідом за реорганізацією в червні цього року і першими зборами Національної космічної ради США,що відбулись минулої неділі, з’явились новини про майбутнє космічного туризму. Боб Сміт, людина, що стоїть на чолі компанії Blue Origin, виступаючи на зустрічі ради, поділився новими деталями плану компанії по доставці космічних туристів на навколоземну орбіту.

Як стало відомо, компанія збирається зробити перший комерційний запуск ракети з космічними туристами на борту до квітня 2019 року. Слід зазначити, що це більш пізній термін, ніж було обіцяно раніше. В рамках останніх заяв повідомлялось, що перші туристи зможуть насолодитись космічними видами нашої планети до кінця 2018 року.

«Ми повеземо людей, коли будемо повністю готові до цього, і ні хвилиною раніше», — прокоментувала компанія заяву Сміта в інтерв’ю CNN Money, при цьому наполягаючи на тому, що внутрішній графік Blue Origin не піддавався змінам.

Blue Origin хоче використовувати своє підприємство космічного туризму для фінансування інших своїх задумів, які, найімовірніше, будуть пов’язані з запуском навколоземних супутників. Незважаючи на те, що компанія хоче зробити поїздки на орбіту доступними, поки до кінця незрозуміло, скільки ж грошей доведеться викласти за можливість помилуватись краєвидами нашої планети з відстані.

Нагадаємо, що конкуренція серед претендентів на лідерство у сфері космічного туризму складається відразу між декількома компаніями. Наприклад, SpaceX вже щосили готується до першого запуску, який повинен відбутись в кінці 2018 року, Virgin Galatic також планує почати здійснювати комерційні польоти в наступному році.

Однак перед тими ж Blue Origin і SpaceX стоять абсолютно різні ключові завдання. В той час як не до кінця зрозуміло, чи планує SpaceX продовжити здійснювати туристичні запуски крім того, що вже був анонсований, Blue Origin хоче проводити подібні запуски на регулярній основі. Навіть сама природа цих польотів абсолютно різна. SpaceX хоче відправити двох космічних туристів в подорож навколо Місяця, а Blue Origin в свою чергу збирається доставляти людей тільки на край земної атмосфери, щоб ті могли відчути на собі вплив невагомості і заодно помилуватись чудовими краєвидами нашої планети з ілюмінаторів.

До космічного туризму індустрія прагне вже досить давно. Здається, що час для подібних розваг, нарешті, прийшов, і до кінця цього десятиліття нас може очікувати розквіт космічних туристичних польотів. Джерело

Є новина? Надсилайте на vinahid@ukr.net

Шановні відвідувачі, дякуємо за можливість спілкування, за інтерес, який ви проявляєте до нашого видання і пропонуємо зробити електронну підписку на журнал "ВІР".smileyПодробиці на сайті http://vir.uan.ua/order/