На Kickstarter з’явилися українські розумні жалюзі — сонячні батареї

розуині жалюзі

SolarGaps — українська розробка, що віднедавна була представлена на Kickstarter. Це перші у світі жалюзі, що не лише захищають від сонця, але і перетворюють енергію його променів на електроенергію для вашого будинку.

Розробники SolarGaps стверджують, що в разі встановлення цих жалюзі на всі вікна помешкання, рівень енерговитрат можна скоротити на 70%. Кожен квадратний метр поверхні цих жалюзі генерує до 100W електроенергії. Надлишок можна накопичувати або продавати за спеціальним «зеленим» тарифом.

SolarGaps передбачають також встановлення спеціального додатку на смартфон для керування роботою смарт-жалюзі. Додаток контролює рівень генерування енергії, кут нахилу робочих панелей та піднімання / опускання жалюзі. Можна буде встановити денний, нічний та добовий розклад роботи жалюзі у автоматичному режимі.

Гарантія для SolarGaps становить не менше 5 років, а вартість комплекту для попереднього резервування — $249.
Нагадаємо, що український стартап Grammarly залучив рекордні $110 млн інвестицій. Джерело 

Шановні відвідувачі, дякуємо за можливість спілкування, за інтерес, який ви проявляєте до нашого видання і пропонуємо зробити електронну підписку на журнал "ВІР". Подробиці на сайті http://vir.uan.ua/