Найбільший у світі літальний апарат підкорив рекордну висоту

дирижабль

Схоже, невдачі, що переслідують найбільший в світі літальний апарат, гібридний дирижабль Airlander 10 залишились в минулому. Після торішньої аварії, що завершилась падінням летючого гіганта, в травні він здійснив успішний випробувальний політ, а тепер досяг рекордної для себе висоти 1128 метрів, перевищивши попередній результат більше ніж на 60 метрів.

У позаминулий четвер Airlander 10 злетів у 18:12 за місцевим часом і пробув в повітрі більше 3 годин. Це лише мала частина його потенційних можливостей. З часом він зможе безперервно перебувати в повітрі до трьох тижнів, перевозячи корисні вантажі вагою до 10 тон.

Спочатку Airlander 10 розроблявся в якості засобу повітряної розвідки для армії США, проте вже в 2012 році Пентагон від цієї ідеї відмовився. Творці літального апарату в даний час розглядають можливість використовувати його в інтересах берегової охорони, прикордонної служби, геодезії та зв’язку.

Airlander 10 мали можливість побачити  “вживу”  відвідувачі Паризького міжнародного авіасалону в Ле-Бурже. Джерело 

Шановні відвідувачі, дякуємо за можливість спілкування, за інтерес, який ви проявляєте до нашого видання і пропонуємо зробити електронну підписку на журнал "ВІР". Подробиці на сайті http://vir.uan.ua/