Віртуальний вибір меблів перед купівлею

віртуальна примірка меблі

Шведський виробник товарів для дому Ikea є першопрохідцем, коли мова заходить про застосування нових технологій для покращення обслуговування покупців. Раніше шведи вже успішно перенесли в оффлайн концепцію інтернет-магазину. Тепер вони зробили ще один крок в майбутнє шопінгу, запустивши додаток доповненої реальності Ikea Place для роботи з новою технологією ARKit від Apple і мобільними пристроями на базі iOS11.

Додаток буде безкоштовним і з’явиться вже в кінці вересня. Як неважко здогадатись, додаток IKEA Place дозволяє побачити, як саме будуть виглядати меблі шведського виробника в інтер’єрі конкретної кімнати.

У момент запуску програми в його базі буде доступно більше 2000 продуктів, включаючи крісла, дивани, столики тощо, при цьому в IKEA обіцяють, що будуть додавати до цього списку все нові продукти.

Попередньо відсканувавши кімнату за допомогою камери смартфону, користувач обирає необхідну модель меблів, а IKEA Place розмальовує їх в 3D-стилі і віртуально розміщує в приміщенні.

Після цього користувач може повернути меблі під будь-яким кутом, уточнити, чи поміститься обрана модель у відведеній їй ніші, чи поєднується її колір зі шпалерами і іншими меблями і т. д. В компанії особливо відзначають, що програма автоматично масштабує розміри меблів виходячи з розмірів конкретної кімнати — точність процесу становить 98%.

На даний момент доступний додаток від IKEA, який дозволяє робити щось схоже, але з куди меншою точністю. За допомогою IKEA Place, як наголошується, можна буде вивчити меблі зі всіх сторін і збільшити її настільки, що стане видно структуру тканини. А також враховується освітлення в кімнаті, що відповідним чином відображається на віртуальних меблях, відбиваючи реалістичні відблиски і тіні.

Результат можна отримати у вигляді фотографії або відео і поділитись ним з друзями та близькими для того, щоб дізнатись їх думку з приводу перестановки.

У компанії навіть передбачили можливість прямо з програми придбати вподобані меблі, які доставлять з найближчого магазину IKEA. Джерело