ефективні сонячні панелі

Канадський виробник сонячних панелей Silfab впроваджує технологію провідної підкладки у власні сонячні модулі. Це збільшить корисну площу і продуктивність сонячних елементів.

Компанія Silfab Solar сподівається збільшити продуктивність стандартних модулів майже на третину завдяки партнерській угоді з голландською фірмою DSM. Там розробили струмопровідний шар, який робить непотрібними контакти на поверхні модуля.

Стратегічний альянс між двома компаніями дозволить Silfab впровадити технологію провідної підкладки у власні сонячні модулі.

Струмопровідний задній шар знімає потребу в електричних контактах на передній поверхні сонячного модуля, завдяки чому підвищується площа корисного простору і знижуються втрати на пропил. Це обіцяє солідне зростання потужності вихідного сигналу.

Шар-провідник зробить сонячні панелі на третину ефективніше «Поєднання інноваційної технології і матеріалів DSM з перевіреним дизайном Silfab дозволить забезпечити майже 30-відсоткове збільшення продуктивності в порівнянні зі звичайними модулями», — говорить Паоло Маккаріо, виконавчий директор Silfab.

Модулі Silfab вже володіють більш високою вихідною потужністю по стандартам індустрії — 320 Вт проти звичайних 280. Додавши провідний задній шар, компанія сподівається підняти цей параметр до 350 або навіть 360 Вт.

Втім, поки вони обережно чекають появи першого покоління нових сонячних панелей. Це повинно відбутися в першому кварталі 2019. Джерело

Шановні відвідувачі, дякуємо за можливість спілкування, за інтерес, який ви проявляєте до нашого видання і пропонуємо зробити електронну підписку на журнал "ВІР".smileyПодробиці на сайті http://vir.uan.ua/order