Ювілей президента УАН О.Ф.Оніпко

О.Ф. Оніпко

21 січня 2018 року виповнюється 75  років від дня народженння та 55 років наукової та науково-організаційної діяльності Президента Української академії наук Всеукраїнського наукового громадського об’єднання, доктора технічних наук, Заслуженого винахідника України, Лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки

Олексія Федоровича Оніпко

О.Ф.Оніпко відомий український вчений в галузі мікроелектроніки, енергетики та фізики. Народився 21 січня (Де-юре-1 січня) в селі Велика Рудка біля Диканьки на Полтавщині. Здобув фах фізика у Харківському державному університеті ім. О.Горького (нині Каразіна).

О.Ф.Оніпко-ініціатор створення і Президент Української академії наук з її численними науково-дослідними інститутами. Великий патріот і популяризатор науки. Ініціатор і засновник ряду наукових і науково-популярних періодичних видань, в тім числі журналу «Винахідник і раціоналізатор». Автор понад 200 наукових праць і патентів.Член редакційних колегій, редактор низки наукових видань.

О.Ф.Оніпко-член комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки. Має багато міжнародних нагород, премій, медалей, серед них орден «Миколи Чудотворця»-за примноження добра на землі, медаль Ю.Гагаріна, Янгеля, Платона, Тесли, Тадеуша Сендзимира, Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки.

Ваші вітання ювіляру можна надіслати за адресою:03142, м. Київ, вул. Семашка 13, Українська академія наук, направити по e-mail:oni1@i.ua, або вручити 23 січня 2018 року з 10 до 16 години в будинку Української академії наук.

Просимо завчасно узгодити з  оргкомітетом зручний для Вас час особистого привітання.

Оргкомітет:

(044) 424-51-81, 050 419 77 99