Український гаджет для усвідомлених снів

гаджет для снів

Відомий стартап Luciding  запустив краудфандингову кампанію на Kickstarter для свого гаджета LucidCatcher. Команда планує зібрати $75 000, на даний момент на рахунку у Luciding вже понад $23 000, кампанія триватиме ще 27 днів. “Мета збору коштів – випустити якісний продукт для користувача”, – говорить член команди Марина Вермішян.

LucidCatcher – це пристрій для отримання досвіду усвідомлених снів у вигляді головної пов’язки, яку користувач надягає, лягаючи спати. Усвідомлені сни – це можливість для людини зрозуміти, що вона спить, і приймати усвідомлені рішення. Команда називає свою розробку “йогою для снів”.

Пристрій працює як апарат для електроенцефалограми, досліджуючи активність мозку і визначаючи, коли у користувача починається фаза швидкого сну. Тоді гаджет вмикається і посилає мозку електричний сигнал, який допомагає користувачеві зрозуміти, що він спить. Після удосконалення гаджет можна використовувати і під час неспання, за словами фахівців компанії, стан буде схожий на ефект від медитації або йоги.

Згідно з планом розвитку продукту, вже в серпні-вересні компанія планує почати масове виробництво, а в 2018 році – поставки користувацької версії продукту (цього року команда випустила версію для розробників). Зараз команда вже знайшла виробника в Китаї і робить з ним пробну партію пристроїв. Джерело