Українка придумала, як виробляти енергію з хвиль

молодые ученые

Українка Валерія Тищенко зайняла четверте місце на міжнародному конкурсі серед молодих вчених Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), який пройшов в Лос-Анджелесі.

Десятикласниця з Херсонського фізико-технічного ліцею придумала, як можна добувати електроенергію за допомогою хвиль на поверхні води.

Конкурс Intel ISEF організовує некомерційна організація Society for Science and the Public. У ньому беруть участь школярі у віці 12-18 років. Щорічно в конкурсі змагаються понад 1700 учасників з 75 країн.

Від України в конкурсі взяли участь п'ять проектів: крім проекту Валерії "Виробництво електроенергії за допомогою хвиль на поверхні води", проект "Інформаційна рукавичка" представив Владислав Марченко, Юлія Супрун — проект "Рішення діофантових рівнянь першого і другого порядку шляхом пошуку зв'язків між коефіцієнтами" , Анастасія Лівочка — проект "Автоматичний дозатор-оптимізатор синтетичних миючих засобів", а Ксенія Коваленко і Ілля Самсонов представили командний проект "МЕХАНОХІМІЧНО твердофазний синтез електрохімічних активних гідроксидів Ni, Ni-Al і Ni-Co ".

Проекти оцінювали вчені, лауреати Нобелівської премії і однолітки з інших країн.

Черговий відбирковий етап конкурсу на національному рівні відбудеться вже восени в Україні. Переможці зможуть представити свої наукові проекти на конкурсі Intel ISEF 2018, який пройде навесні наступного року. Джерело