Розумний футбольний м’яч

розумний мяч

Стартап DribbleUp з Нью-Йорку продемонстрував «розумний футбольний м’яч», який допоможе освоїти техніку цього спорту. Загалом це звичайний м’яч плюс платформа для аналізу даних про його переміщення – в ній і вся суть. Комбінація зі звичайного предмета і смарт-системи на базі будь-якого планшету.

Всередині м’яча DribbleUp немає ніяких датчиків, батарейок або механізмів, це типовий м’яч зі шкіри та ниток. Але його розмальовка містить умовні символи, схожі на QR-код, що зчитується камерою смартфону. А спеціальний додаток аналізує, як м’яч переміщається в просторі, на основі чого неважко зробити висновок – чи правильно виконано конкретну вправу чи ні.

Єдиний серйозний мінус — вам доведеться тренуватись не на просторому полі, а в замкнутому приміщенні, прямо перед камерою гаджета. DribbleUp не стільки тренер, скільки цензор – система знає сотні вправ з м’ячем, може показати порядок виконання і простежити за учнем, але не поправить його і не ставить завдання його мотивувати.

З іншого боку, ПЗ для DribbleUp спроектовано з метою адаптації під клієнта, воно може враховувати вік, фізичний стан гравця, гнучко коригувати програму навчання і складати індивідуальні уроки. Зрештою, можна просто вимкнути смартфон і відлупцювати добротний м’ячик по-старому – при ціні в $90 він не сильно поступається професійним моделям. Джерело 

Є новина? Надсилайте на vinahid@ukr.net

Шановні відвідувачі, дякуємо за можливість спілкування, за інтерес, який ви проявляєте до нашого видання і пропонуємо зробити електронну підписку на журнал "ВІР".  smileyПодробиці на сайті http://vir.uan.ua/order/