Новини з будівництва заводу Gigafactory

завод Тесла

Компанія Tesla ділитися інформацією про будівництво заводу Gigafactory. Днями були опубліковані дві нові фотографії, які демонструють прогрес на місці його зведення. Загальна площа всіх виробничих приміщень складе близько 456 тисяч квадратних метрів. Працювати на підприємстві буде близько шести тисяч чоловік.

Забезпечувати завод електроенергією компанія планує самостійно, тому його дах буде повністю застелений сонячними батареями. Додаткові панелі встановлять по периметру підприємства. Потужність сонячного даху складе 70 МВт.

Планується, що завод також буде самостійно забезпечувати себе водою, тому Tesla змонтує на його території замкнуту систему водопостачання, завдяки якій фабрика зможе отримувати воду шести ступенів очищення і таким чином зможе економити до 80% прісної води, необхідної для виробництва. В майбутньому планується встановити і сучасну систему клімат-контролю, що дозволяє більш ефективно економити електрику.

Представники компанії очікують, що вже до 2020 року завод буде працювати в повну силу, почавши виробляти батареї для електромобілів Tesla і акумулятори Powerwall. Джерело

Шановні відвідувачі, дякуємо за можливість спілкування, за інтерес, який ви проявляєте до нашого видання і пропонуємо зробити електронну підписку на журнал "ВІР". Подробиці на сайті http://vir.uan.ua/