Найбільша сонячна електростанція в Київській області

сонячна електростанція в Київській області

У селищі Велика Димерка запущена в експлуатацію найбільша в Київській області сонячна електростанція потужністю 6 МВт. Відкриття СЕС, яка складається з 22200 сонячних модулів, відбулось 26 вересня, повідомляє Київська ОДА.

В Україні Димерська СЕС-1 стала першим успішно реалізованим проектом компанії UDP Renewables в галузі відновлюваної енергетики.

Першу чергу Димерської сонячної станції підключили до енергосистеми України в серпні 2017 року, а в 2018 році будуть завершені ще три черги. Загальна потужність СЕС становитиме 50 МВт, що відповідає 5% потужності типового блоку атомної електростанції.

«Напрямок альтернативної енергетики є стратегічним як для групи UDP, так і для всієї країни. До 2022 року UDP Renewables планує ввести в експлуатацію об’єкти сонячної і вітрової енергетики сумарною потужністю 300 МВт, залучаючи до співпраці провідні світові компанії», — зазначив мажоритарний акціонер UDP Василь Хмельницький.

У IV кварталі цього року розпочнеться будівництво двох нових СЕС: на 17,5 МВт в Херсонській області та на 10 МВт — в Одеській. Всього ж на сьогоднішній день сумарний обсяг підготовлених проектів компанії UDP Renewables в південних областях України становить 120 МВт. Джерело

Шановні відвідувачі, дякуємо за можливість спілкування, за інтерес, який ви проявляєте до нашого видання і пропонуємо зробити електронну підписку на журнал "ВІР". smileyПодробиці на сайті http://vir.uan.ua/order/