Найбільша в Європі СЕС з двосторонніми сонячними панелями

двухсторонная солнечная панель

Нідерландські компанії Yingli Green Energy і Tempress Systems BV відкрили найбільшу в Європі сонячну електростанцію з двосторонніми сонячними панелями, які виробляють на 30% більше електроенергії, ніж звичайні.

Унікальна СЕС потужністю близько 400 кВт, і складається з 1428 двосторонніх сонячних батарей N-типу PANDA виробництва Yingli з номінальною піковою потужністю від 275 Вт до 280 Вт. Як заявляють автори проекту, щорічне виробництво енергії електростанцією перевищить 400 МВт*год.

Двосторонні сонячні батареї мають скляне покриття як на передній, так і на задній стороні, а гарантія на них складає 30 років, що перевищує термін служби звичайних сонячних батарей. Крім того, в умовах низької освітленості ці панелі працюють ефективніше, ніж звичайні фотоелементи. Також обладнання нової станції було протестовано в суворих умовах навколишнього середовища і показало відмінні результати.

Сонячні батареї змонтовані на нерухомій опорній конструкції, яка була спеціально розроблена для таких двосторонніх модулів, щоб оптимізувати роботу зворотнього боку. Кожна сонячна батарея обладнана мікроінвертором APsystems для забезпечення оптимального вироблення електроенергії та моніторингу роботи.

Найбільша в Європі сонячна електростанція на двосторонніх сонячних батареях була розроблена спільно з Sparkling Projects, а спроектована компанією Schulz Systemtechnik BV, яка також виконала монтаж. Джерело

Шановні відвідувачі, дякуємо за можливість спілкування, за інтерес, який ви проявляєте до нашого видання і пропонуємо зробити електронну підписку на журнал "ВІР". Подробиці на сайті http://vir.uan.ua/