Найбільша в Україні геліосистема будується в Маріуполі

СЭС в Мариуполе

ДП “Маріупольський морський торговельний порт” (ММТП) встановлює найпотужнішу геліосистему в Україні. Вона забезпечить підприємство гарячою водою від сонячної енергії, повідомили в Адміністрації морпортів (АМПУ).

Влітку система дозволить знизити споживання газу до нуля і в результаті значно заощадити. На сьогоднішній день на даху будівлі сортування вугілля завершується монтаж 252 панелей вакуумних сонячних колекторів. За розрахунками фахівців, система окупиться вже через 4 роки.

Запустити геліосистему плануються цієї осені, на повну виробничу потужність вона повинна вийти в наступному році. Джерело 

Довідка: Сонячний вакуумний колектор має значно менші теплові втрати в навколишнє середовище, оскільки вакуум є ідеальним теплоізолятором. Такі пристрої добре підходять для застосування в цілорічному режимі в будь-яких кліматичних зонах. Можливе підвищення температур теплоносія аж до 250-300 °C в режимі обмеження відбору тепла, при цьому сучасні промислові сонячні колектори здатні нагрівати воду до кипіння навіть при мінусовій температурі навколишнього середовища.

Шановні відвідувачі, дякуємо за можливість спілкування, за інтерес, який ви проявляєте до нашого видання і пропонуємо зробити електронну підписку на журнал "ВІР". Подробиці на сайті http://vir.uan.ua/