Круті винаходи, зроблені … мамами в декреті

Чим зайнятися жінці в декреті? Наприклад, можна винайти ракету, розробити двигун космічного корабля або створити апарат для лазерної хірургії. Знайомимо вас з сьомою та восьмою з 10 надихаючих історій, в яких материнство не перешкода досягненням в науці і техніці.

Патрісія Бат: лазерна хірургія проти катаракти.
Доктор Патрісія Бат стала першим чорношкірим лікарем-офтальмологом в Нью-Йоркському університеті, де вона закінчувала резидентуру на початку 1970-х років, виховуючи при цьому дочка. А в 1988 році доктор Батт стала ще й першою афроамериканською жінкою-лікарем, що отримала патент на винахід. Її Laserphaco Probe — це хірургічний пристрій, який за допомогою лазера максимально точно видаляє катаракту.


Івонн Брілл: двигун космічних кораблів.
Івонн Брілл, вкладаючи всю душу у виховання дітей (її син назвав Івонн «кращою матір'ю в світі»), розробила — всього лише! — електротермічний гідразіновий двигун для космічних кораблів. Брилл працювала над багатьма проектами НАСА, і її технології використовують сьогодні для своїх супутників такі компанії, як GE і RCA. За свої винаходи Івонн Брілл удостоїлася в 2011 році Національної медалі за досягнення в області технологій та інновацій. Джерело