Круті винаходи, зроблені … мамами в декреті

Чим зайнятися жінці в декреті? Наприклад, можна винайти ракету, розробити двигун космічного корабля або створити апарат для лазерної хірургії. Знайомимо вас з п’ятою і шостою з 10 надихаючих історій, в яких материнство не перешкода досягненням в науці і техніці.

Маріон Донован: одноразові підгузники.
У 1946 році Маріон Донован була 29-річним головним редактором Vogue в декретній відпустці, виховуючи двох дітей. Їй, як і іншим матерям, доставляли чимало клопоту тканинні підгузники, які доводилося прати день у день. Хочеш зробити добре, зроби це сам: не задовольняючись тим, що є, Маріон приступила до створення власних непромокальних підгузників. Місіс Донован використовувала парашутну тканину, яка, з одного боку, не допускала «витоку», з іншого — не викликала роздратування чутливої ​​шкіри немовлят. У 1951 році Маріон Донован отримала патент на винахід, але не зупинилася на досягнутому: наступною її інновацією стали одноразові підгузники з міцної абсорбуючій паперу. Дивно, але геніальна ідея, яка сьогодні полегшує життя всім батькам, пройшла довгий шлях до виходу на ринок. Маріон безуспішно переконувала представників паперових компаній, що її продукт корисний, поки Віктор Міллс з компанії P & G не взявся за цю справу, повіривши в успіх.

Бетт Несміт Грем: коректор.
Будучи матір'ю-одиначкою, Бетт Несміт працювала секретарем в одному з банків Далласа, відповідно, щодня працювала з друкарською машинкою. Будь-яка помилка змушувала переробляти документ заново. Одного разу Бетт побачила, як чоловік завдає рекламний текст на вітрину: допускаючи помилку, він не стирав її, а зафарбовував в колір фону. І тоді Бетт, озброївшись аквареллю-темперою, стала експериментувати. Підсумком стала поява білого водорозчинного речовини, що збігається з кольором паперу. Її син Майкл Несміт (нині продюсер і гітарист групи The Monkees) привернув до процесу вчителя хімії, щоб удосконалити склад «замазки». Перші 5 років Бетт Несміт Грем користувалася своїм винаходом потай — не всі роботодавці поставилися б доброзичливо до такої інновації. Але бачачи попит (колеги-секретарі раз у раз просили у неї чудо-рідина для виправлення помилок), вона запатентувала коректор і запустила власне виробництво. Джерело