Віртуальна реальність разом з багатьма людьми

виртуальная реалность

Німецький стартап HolodeckVR з Мюнхена розробив технологію багатокористувацької віртуальної реальності, яка використовує геолокацію і дозволяє людям перебувати разом у VR. Ця розробка може стати першим масовим рішенням для онлайн-ігор, в яких задіяно багато гравців одночасно.

Розробку представила команда з інституту Fraunhofer IIS. За словами творців, вона дозволить не тільки урізноманітнити ігрові враження, але і стане в нагоді для навчання і демонстрацій, наприклад, у виставкових залах.

Зараз розробники зайняті пошуком додаткових коштів, які дозволять їм продовжити розробку і усунути всі наявні недоліки, тому про те, коли їх технологія буде доступна для звичайних користувачів, не повідомляється. Про ціну теж поки рано говорити.

Назва стартапу — відсилання до подібної технології, що була в розпорядженні екіпажів зорельотів Федерації Планет з науково-фантастичного всесвіту Star Trek. Кожен член команди і просто відвідувач корабля може зайти на голографічну палубу, завантажити одну з наявних програм і поринути у віртуальну реальність з повним ефектом присутності. Для демонстрації можливостей створені демки Pac-man, Pong і ще кілька програм. Джерело

Шановні відвідувачі, дякуємо за можливість спілкування, за інтерес, який ви проявляєте до нашого видання і пропонуємо зробити електронну підписку на журнал "ВІР".  smileyПодробиці на сайті http://vir.uan.ua/