Вчені знайшли швидкий спосіб отримання електроенергії

швидке одержання електрики

Розвитку збройних сил приділяється серйозна увага і забезпечується активна підтримка з боку держави. І, як це недавно довели дослідники лабораторії американської армії, такий підхід може послужити початком справжнього відкриття. Справа в тому, що недавно військові винахідники розробили речовину, здатну виробляти вражаючу кількість електричної енергії за мінімальний час.

Під час експериментів у дослідницькій лабораторії американської армії вчені стали свідками досить сильної реакції: через змішання наногальванічного порошку на основі алюмінію з водою спостерігалося сильне нуртування. З'ясувалося, що причиною став продукт гідролізу, в результаті якого вода була розщеплена на складові молекули кисню і водню.

Новий наноматеріал уможливив здійснення гідролізу без будь-яких додаткових засобів: для отримання енергії досить додати у воду спеціальний порошок. При цьому реакція відбувається досить швидко.

Згідно з підрахунками, з одного кілограма такого порошку можна зробити 220 кВт енергії за майже  за 3 хвилини. Під час лабораторних досліджень винахідники зібрали невелику радіокеровану модель танка, оснастивши її гідролізним двигуном на основі нового матеріалу. Співробітники лабораторії впевнені, що в майбутньому ефективність порошку можна буде збільшити як мінімум удвічі.

Вчені вважають, що розробка може бути реалізована при виробництві безпілотників або роботів, щоб ті, в разі необхідності, могли самостійно заряджати акумулятори. Матеріал може знайти застосування при створенні безпечної технології самознищення секретних і стратегічно важливих видів озброєння. Однак, найімовірніше, для початку вчені придумають, як постачати матеріалом солдат, щоб вони могли отримувати з нього енергію в польових умовах. Джерело