Автономний будинок-капсула

автономный дом

Компанія Nice Architects представила унікальний винахід — портативний будинок, зроблений у вигляді капсули, який повністю автономний, оскільки працює за рахунок енергії вітру і сонця. Будинок оснащений вітряною турбіною, сонячними батареями на даху і системою збору дощової води. Всередині будинку є ліжко, невеликий робочий куточок зі столом і стільцями, міні-кухня, душ і туалет. Екокапсула може застосовуватися для самого широкого спектра завдань: незалежної науково-дослідної станції, туристичного притулку або компактного центру гуманітарної допомоги.

Як зізналися фахівці компанії «найбільшим завданням було вмістити кілька складних технологій в маленькому корпусі капсули і при цьому залишити досить місця для проживання людей».

Також компанія планує до кінця року представити пересувну версію капсули для кемпінгу.

Перевозити цю капсулу на причепі за допомогою електромобіля, дуже зручно, оскільки можна заощадити на електриці. Генератори капсули при достатньому рівні заряду не тільки забезпечують енергією сам будинок, а й дозволяють трохи підзарядити батареї електромобіля. Плюс, капсула досить легка. Навіть для деталей інтер'єру в ній використовуються алюмінієві профілі.

Спочатку творці проекту хотіли використовувати багатоступінчасту технологію фільтрації води. Однак вони вирішили спростити систему і обійтися компостну туалетом. Джерело 

Шановні відвідувачі, дякуємо за можливість спілкування, за інтерес, який ви проявляєте до нашого видання і пропонуємо зробити електронну підписку на журнал "ВІР".  smileyПодробиці на сайті http://vir.uan.ua/